CERT-RO lansează proiectul “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”

În cursul zilei de astăzi, 14 februarie 2018, începând cu ora 10.00, la Impact Hub, București, are loc evenimentul intitulat “The eCSI Project: Roadmap to Enhanced Cooperation in Cyber Security”. Evenimentul marchează lansarea proiectului “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”, implementat de CERT-RO. În deschidere au luat cuvântul doamna Secretar de Stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale Manuela Catrina și Directorul General al CERT-RO, Cătălin Aramă, discuțiile fiind moderate de Directorul General Adjunct al CERT-RO, Mircea Grigoraș.

Proiectul eCSI, co-finanțat prin Programul CEF Telecom, beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare 869.000 euro și își propune să extindă capabilitățile CERT-RO în domeniul securității cibernetice și serviciile pe care instituția le oferă la nivel național. Proiectul va permite interconectarea CERT-RO cu platforma de cooperare dezvoltată la nivel european și va contribui la asigurarea conformității CERT-RO cu cerințele Directivei Uniunii Europene privind un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor (Directiva NIS). Durata de implementare este de 2 ani.

Evenimentul de lansare a proiectului își propune să inițieze un dialog cu specialiștii în securitate IT din instituțiile și companiile vizate de Directiva NIS cu privire la modalități concrete de îmbunătățire a cooperării și schimbului de informații, prin discuții aplicate privind platformele pentru schimb de date, formatele de date, interfețele și uneltele recomandate.

Evenimentul reunește reprezentanți ai autorităților și companiilor vizate de Directiva NIS, furnizori de servicii de Internet, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în securitate cibernetică.

Persoana de contact: Cătălin Pătrașcu – Manager de proiect (telefon 031 6202187, fax 031 6202190, e-mail: [email protected]).